Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Oskar Persson; Molnbildning / Cloud Paintings

4. april @ 18:00

Oskar Persson

Molnbildning / Cloud Paintings

20.03.2024 – 12.05.2024

Oskar Persson (f. 1992, Sverige) bor og arbeider i Malmö. Han har en MFA fra Konsthögskolan i Malmö (2020). Persson befinner seg i rommet mellom maleriets ulike posisjoner. Ved å hele tiden jobbe med en fri tilnærming og lekent anerkjenne maleriets evner, tester han mediets muligheter og materielle forhold uten å lete etter en stil.

I Buskerud Kunstsenter viser han en ny serie større malerier hvor fargen har blitt påført lerretet gjennom en spesiell type overføringsteknikk som brer seg ut i rutemønster. Maleriene som ved første blikk gir et abstrakt inntrykk, gjør dette gjennom en geometri som har blitt så hverdagslig at de nærmest fremstår som realistiske.

Denne overlappingen mellom abstraksjon og realisme finner vi også i utstillingens tittel Molnbildning – som leker med det svenske språkets ordlikhet mellom et moln (sky) og en målning (maleri). Ordet «moln» eller sky på norsk – vekker også assosiasjoner til dataskyen som samler ulike typer materialer i et dataarkiv. Bak hvert maleri finnes også et rutenett – lerretet. I maleriene som vises i utstillingen, har dette flettverket av sammenvevde linjer steget opp til overflaten.

Foto: Youngjae Lih, Cloud Painting

Sted

Buskerud Kunstsenter
Union Scene, Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Arrangør

Buskerud Kunstsenter
Telefon
32831111
Epost
kontakt@kibkunst.no
Vis Arrangør nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.