Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

PANELSAMTALE: CHAT BOTS, KUNSTIG INTELLIGENS, LITTERATUR OG KUNST – HVOR SKAL DETTE ENDE?

19. juni, 2023 @ 12:00

Obs! Arrangementet er gratis og åpent for alle, også for alle uten Kulturytringspass.

Bruken av kunstig intelligens (AI) i kunstverdenen har vært en kilde til mye debatt og kontrovers. På den ene siden har det ført til spennende nye muligheter for å utforske kreativitet og estetikk, men på den andre siden kan det også føre til en overfladisk og mekanisk tilnærming til kunst.

En av de største bekymringene med AI i kunst er at teknologien kan føre til en ensretting av kunstnerisk uttrykk. Det kan føre til at det kunstverket som genereres blir basert på forhåndsprogrammerte algoritmer og ikke på kunstnerens egne ideer og visjon. Dette kan føre til en reduksjon av mangfoldet i kunstverdenen, og i verste fall en slags standardisering av kunstnerisk uttrykk.

En annen bekymring er at bruk av AI kan føre til at kunstnerisk utvikling og innovasjon blir bremset. Hvis kunstneren stoler for mye på teknologien og dens forhåndsprogrammerte algoritmer, kan det føre til at de ikke utforsker nye ideer og eksperimenterer med forskjellige teknikker og materialer.

Vi samler et dyktig panel med ulik bakgrunn og kompetanse på AI og kunstneriske uttrykk til å diskutere dette høyst aktuelle temaet.

Illustrasjon til AI/Chat-debatt: «Leiv Eriksson møter Godzilla», Parodi/remix av Christian Krohgs «Leiv Eiriksson oppdager Amerika», laget med hjelp av AI-programmet DALLE-E-2.

#Al #litteratur #transhumanisme

Kulturytring er Norges største nasjonale arena for kulturpolitikk og arrangeres for andre
gang i Drammen, 19. – 21. juni 2023.

Gjennom tre fulle dager skal kulturfeltet samles for å sette kunst og kultur på dagsorden. Det blir debatter, forskningsformidling, politikersamtaler og paneler, samtidig som det er et tett kulturprogram med konserter, sceneproduksjoner, åpne gallerier, utstillere og mye mer.

Se hele programmet her: https://www.kulturytring.no/program-2023/

Kjøp ytringspass her:
https://app.checkin.no/event/52757/kulturytring

Kulturytring arrangeres av Norsk kulturforum i samarbeid med Drammen kommune og
Viken fylkeskommune.

Detaljer

Dato:
19. juni, 2023
Tid
12:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/3566567980333345

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.