Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Paulo Flores; konsert og workshop på Union Scene

24. juni, 2023 @ 19:00 - 23:30

Paulo Flores kommer til Union Scene, Drammen 24. juni!
Denne musikeren har mange år med fantastiske verk bak seg hvor han kombinerer musikk, poesi og melodier for å fortelle historien til Angola og dets befolkning.
Flores var en del av Kizomba bevegelsen på 80-tallet. Kizomba representerer en ny æra innenfor angolansk musikk og historie. Musikken er lett gjenkjennelig med dens elektroniske vri på tradisjonell musikk fra Kongo og Angola. Siden 90-tallet tok Paulo Flores i bruk temaer som henter fram semba rytmer fra gammelt av og introduserer portugisiske tekster kombinert med kimbundo og slang fra hovedstaden Luanda. I musikken fremstiller han livet til angolanere på en helt unik måte. Musikken bærer på Paulo Flores sin kjærlighet for Angola, og formidler dette med språk og innflytelse fra andre musikksjangere. I dag tar musikken hans inspirasjon fra karibiske, brasilianske, afro-cubanske og afrikanske rytmer. Ikke bare er han en suksessfull musiker, han har også en viktig sosial rolle i samarbeid med unge angolske musikere og er en UN goodwill ambassador i Angola. Det er en sjelden mulighet å oppleve Paulo Flores sin sjelfulle stemme og rytmiske melodier live i Drammen – kjøp billettene dine nå og få en opplevelse du sent kommer til å glemme!
Velkommen til en seriedanseworkshops før konserten med Paulo Flores. Lær deg å danse kizomba og semba med teknikk og glede ledet av et team med erfarne lærere! Danseinstruktørene holder 4 ulike workshops i Kizomba og Semba. Ta med deg en partner og kos dere på dansegulvet!
Hva er Kizomba?
Kizomba er en danse-og musikal sjanger som oppsto i Angola i 1984. Kizomba betyr «fest» på Kimbundu, et bantuspråk som snakkes av Ambundu i Angola. Kizomba er preget av en langsommere, romantisk, mer sanselig rytme enn den tradisjonelle angolanske semba musikken.
Hva er Semba?
Semba er en tradisjonell dansesjanger fra Angola som ble populær på 50-tallet. Dansesjangeren ble påvirket av forskjellige etnospråklige grupper fra Angola, så vel som flere forskjellige afrikanske rytmer. I sammenheng med dans betyr ordet Semba «kroppen til mannen som kommer i kontakt med kroppen til kvinnen på nivået av navlen».
Instruktørene:
Ricardo Ferreira (PT)
Han er danseinstruktør i latinske og afrikanske rytmer siden 2005 og har undervist i tre kontinenter og flere land. Ferreira er fra Portugal, men bor i Oslo hvor han gir jevnlige kizomba-og salsatimer, utvikler arbeid som koreograf, og arrangerer dansearrangementer over hele Norge.
Ferreira brukerundervisningsmetoder som motiverer elevene til å lære, og lærer dans på en organisk og intuitiv måte, lytter til musikken og følge med dansepartneren.
Gilberto da Mata (ANG)
Mata er fra Angola og er bosatt i Sverige. Han grunnla den første kizomba-klubben i Sverige-Kubata, og har undervist i Gøteborg siden 2007.Uavhengig av kunnskap anbefaler han alle å delta på workshops og ikke bare den sosiale delen av festen.
Tone Pettersen (NOR)
Hun har danset ulike afrikanske danser siden 80-tallet. I 2013 begynte hun å danse kizomba og semba siden 2013. Pettersen har besøkt Angola tre ganger for å studere dans, musikk og kultur derfra. Hun er en dyktig formidler og er kjent for hennes varme undervisningsmetode.
Workshop innhold:
Disse fire workshopene er bygget opp for å gi progressiv læring, slik at du kan ha det gøy og lære uansett hvilket nivå du er på. Du kan nyte konserten med dine nye og forbedrede danseferdigheter.
DJ:
Theodore Wolashie Awadzi aka Theo er grunnleggeren av KizombaTk Dance i England. Dans er hans livsstil, og dette er tydelig i timene hans når alle drar med en følelse av selvoppnåelse. Bortsett fra å være Kizomba-lærer. Theo er også en internasjonal DJ for både kizomba og salsa.
Tidsplan:
1.SEMBA –essensen (kl. 14:00 –14:50)
Ricardo Ferreira
Lær de grunnleggende trinnene, følg rytmen og samarbeid med partneren din.
2. KIZOMBA –bevegelsesmønstre (15:05 –15:55)
Med Tone Pettersen
Lær hvordan du kan utvikle dansen din fra grunnleggende trinn, samt noen typiske dansemønstre og figurer.
Pause
3. SEMBA -bestått for å nyte (16:45 -17:40)
Med Gilberto da Mata
Lær nye dansetrinn og bruk dem til musikkrytmen. Under denne workshopen får du også utvikle din egen stil.
4. KIZOMBA -forbindelse med paret (17:55 –18:50)
Med Ricardo Ferreira
Ferreira fokuser på paret og hvordan kan man skape magi ved å danse som en, ved å bruke leder/følger teknikker. Du vil også få praktiske tips til dans i løpet av natten på konserten.
DJ – i Centralen 18:00 –19:45
Konsert Paulo Flores ca 20:00 til 21:45
Curfew hovedscene: 22:00
DJ – i Centralen etter konserten
Første workshop starter ca 14:00, Paulo Flores konsert starter ca 20:00. 18 årsgrense + vergeordning.
Samarbeidspartner: SalsaNor, Dance in Norway

Sted

Union Scene
Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Arrangør

Interkultur
Telefon
32 80 30 08
Epost
interkultur@drammen.kommune.no
Vis Arrangør nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.