Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Plateslipp: Frøyas sanger

11. mars, 2023 @ 16:00 - 17:00

Frøyas sanger
Musikkhistorien er velkjent. Fra den tidlige folkemusikken via kirkemusikk til opera og store symfoniorkestre. Bøkene er fulle av fortellinger om begavede musikere og komponister, og titler og navn klinger kjent og kjært i ørene våre. Du kan sikkert ramse opp Beethoven, Brahms, Schubert, Grieg… Men hvor mange kvinner kan du navnet på? Det er på tide med et dypdykk i den klassiske musikkhistorien – på kvinnesiden.
Konsertserien Kvinnelige spor i musikkhistorien, drevet av pianisten Monica Tomescu-Rhode, trekker kvinnelige komponister fram i lyset. Konsertserien ble i 2021 nominert til “Årets klassiske formidler” av Klassisk.net. Juryens begrunnelse: “Kvinnelige spor i musikkhistorien er en frisk og kunnskapsrik serie som presenterer kvinnelige komponister gjennom tidene. Konsertserien er den eneste av sitt slag i Norge og gjør et viktig formidlingsarbeid ved å presentere de kvinnelige komponistene som er blitt oversett gjennom historien.”
Heldigvis ble ikke alle oversett. Noen hadde omstendighetene på sin side og fikk utvikle talentet sitt og bruke sin musikalitet. Enkelte var også høyt ansett og respektert i sin levetid, og satte viktige spor etter seg i musikkhistorien. Ja, du har vel hørt om 1800-tallets store stjerne Pauline Viardot? Eller Agathe Backer-Grøndahl, Norges kvinnelige svar på Edvard Grieg?
Sammen med sangeren Marit Sehl har Monica Tomescu-Rohde nå hatt gleden av å spille inn utvalgte sanger og pianostykker av kvinnelige komponister som levde på 18- og 1900-tallet. Noen av disse sangene er aldri tidligere gitt ut – notene er ikke en gang trykket, men må leses fra komponistens egen håndskrift. Albumet «Frøyas sanger» er en unik samling sanger og pianostykker av kvinnelige komponister. Plateselskapet «Frøya Productions» er det første i Norge som spesialiserer seg på å utgi musikk av kvinnelige komponister, og «Frøyas sanger» er den første i rekken.
Velkommen til plateslippkonsert!

Detaljer

Dato:
11. mars, 2023
Tid
16:00 - 17:00
Hjemmeside:
https://www.kvinneligespor.no/homepage

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.