Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Predator / Foredrag ved Tom Schandy

16. november, 2023 @ 18:00

PREDATOR er en bok om store rovdyr i en moderne verden. Her fortelles historien om hvordan de store rovdyrene behandles i det 21. århundre.
Store predatorer har en symbolverdi for vår planet, for vår urørte natur, de er en prøve på vår vilje til å ta vare på artsmangfoldet.
De fleste av de store predatorene er truet og innlemmet i de nasjonale og internasjonale
Rødlistene over truede arter. Samtidig som at noen ønsker å redusere eller eliminere bestandene av store rovdyr, arbeider andre for å sikre deres eksistens. I Schandys nye bok «PREDATOR – Store rovdyr i en moderne verden» – beskrives denne konflikten – for og mot store rovdyr, både i Norge og internasjonalt.

Tom Schandy (f.1962) er utdannet biolog ved Universitetet i Oslo. Han regnes som en av landets fremste naturfotografer og naturskildrere med mer enn 40 bøker på samvittigheten. Med fotoekspedisjoner til alle jordas kontinenter er han også Norges mest bereiste naturfotograf, og bildene hans har vunnet i de største internasjonale naturfotokonkurransene. I over ti år har han vært en av to redaktører i Natur&foto.

Han er også en engasjert naturverner med en spesiell forkjærlighet for store rovdyr. Han har vært med gjetere i Romania som har Europas tetteste rovdyrbestand, han har besøkt masaiene i Kenya som lever sammen med 500 løver ute på savannen, tigerparker i India og hvordan det er mulig å drive med bjørneturisme i Finland.
Han tar også for seg rovviltsituasjonen i Norge hvor rovdyrene holdes nede på et absolutt minimumsnivå.

Detaljer

Dato:
16. november, 2023
Tid
18:00
Hjemmeside:
https://www.drammensbiblioteket.no/events#/

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.