Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
Event Series Event Series: Ragnar Sten i Galleri Athene

Ragnar Sten i Galleri Athene

15. desember, 2023 @ 11:00 - 17:00

Ragnar Sten på Galleri Athene

Ragnar Sten fyller 80 år og vi feirer med jubileumsutstilling ! Dette er et dobbelt jubileum, siden det også markerer hans 50. år som billedkunstner.

«Dersom man studerer Ragnar Stens lange og hendelsrike karriere, vil man oppdage en rød tråd; en utrettelig vilje til å utforske maleriets muligheter, til å våge seg ut på tynn is, operere med egenrådig integritet.

Hver utstilling har vært en ytring: dette har jeg forsket i, dette har jeg søkt i, dette har jeg kommet fram til. Han har hatt rene konseptutstillinger, av mørke bilder, av lyse bilder, bilder som sier sommer, bilder som sier vinter, bilder der han beveger seg helt til ytterkanten av hva en kan tillate seg i et maleri (ved bruk av tau, brent plast, overmalte collager), og bilder som er så vare og lyriske at man har lyst til å hviske når man ser dem. Mange av maleriene hans er taktile, nesten skulpturale, man får lyst til å ta på dem, av og til spise dem, og ofte: diskutere dem. Verkene hans unndrar seg definisjon. De har en mystikk, en tidløshet, man ser nye ting hver gang man møter dem, fornemmer stadig nye opplevelser. Vi får ikke noen fasit. Vi får klanger å spinne videre på, komposisjoner som åpner noe i oss, dette er bilder som ønsker aktiv deltakelse fra betrakteren. Titlene hans henspiller også ofte på det: etterklang, avtrykk, spor, koder.»

-Kristian Klausen
forfatter, billedkunstner

Arrangør

Galleri Athene
Telefon
934 39 460
Epost
galleriathene@yahoo.no
Vis Arrangør nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.