Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

REKOMMANDERT #77 – Hermetikk

28. november, 2022 @ 20:00

Mandag 28.november (nesten på dagen 120 år etter at Kong Oscar 2. ga Bjelland tillatelse til å bruke portrettet og navnet hans på sardinesker) er det rådgiver ved Norsk hermetikkmuseum i Stavanger, Erik Rønning Bergsagel som tar turen til Union Scene. Som han skriver på bloggen sin:

«Den norske hermetikkindustrien var tradisjonelt en av våre største eksportindustrier. Hovedproduktet var røykte norske sardiner laget på brisling. Disse sardinene ble eksportert over store deler av verden og selv i dag får en «King Oscar» sardiner i de fleste supermarkeder i USA. Her hjemme var det på det meste omtrent 220 hermetikkfabrikker, i tillegg til disse kom blikktrykkerier, som laget esker, litografiske anstalter, som trykket etiketter, importører av olivenolje og tomatsaus, fiskere og flere andre yrker som var avhengige av hermetikkindustrien».

For å virkelig forsikre meg om at dere tar turen vil jeg bare få skyte inn at Erik har fortalt meg at vi på et tidspunkt lekte oss litt med produktet «Hermetisert Måke». Jada, måke.

Oppstart: klokka 20.00
Pris: kroner 250,-

Detaljer

Dato:
28. november, 2022
Tid
20:00
Hjemmeside:
https://www.drammenscener.no/union/program/15408-rekommandert-77-hermetikk/

Sted

Union Scene
Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.