Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Trond Bredesen: «Mora mi» – bokprat, signering og musikk // Drammen kulturhus

2. november, 2023 @ 18:00 - 21:00

Gratis
Trond Bredesen er ute med den kritikerroste boka «Mora mi», hvor han skildrer sin aldersdemente mor ved livets slutt – ærlig og usentimentalt, med humor og kjærlighet. Vi markerer utgivelsen med bokprat, signering og musikalsk innslag med ham og broren Bent Bredesen.
«Idéen til og arbeidet med denne boka startet da mamma flyttet inn på institusjonen. Jeg begynte å skrive ned hva hun sa og gjorde da vi besøkte henne og snakket sammen på telefon. Jeg tok bilder og filmer og rablet ned skisser i full fart for å huske tid, sted og situasjon. Mammas forvirrede kommentarer, en uappetittlig dostol og et nattbord med medisiner, sjokolade, energidrikk og bleier ble interessante motiver og idéer til manus. I løpet av snaue to år hadde jeg en dokumenthaug som sakte, men sikkert ble til denne boka.» – Trond Bredesen
Trond Bredesen er født i 1956 i Drammen. Utdannet ved Fachhochschule Münster i Tyskland. Illustratør siden 1984. Han har laget prisbelønte illustrasjoner i alle kategorier: pakninger, frimerker og bøker. «Mora mi» er hans debut som forfatter.
«Ingen overlever demens, og stadig flere dør av det. I fjor var dødelighetsraten på sitt høyeste noensinne i Norge, og i denne høstens andre tegneserieroman om temaet viser illustratøren Trond Bredesen (67) meget godt hvorfor demens ofte beskrives som en langsom sorg … en kombinasjon av minneskrift, reportasje, kunstprosjekt og situasjonsrapport.» (Øyvind, Holen, Dagens Næringsliv)
«Grafiske fortellinger om demens utdyper der ordene stanser opp …» (Silje Bekeng-Flemmen, Klassekampen)
Dørene åpnes kl. 18.00 / starter kl. 19.00.
FRI ENTRÉ!

Detaljer

Dato:
2. november, 2023
Tid
18:00 - 21:00
Kostnad:
Gratis
Hjemmeside:
https://www.drammenkulturhus.no

Sted

Drammen Kulturhus
Grønland 57
Drammen, 3045 Norge
+ Google-kart
Vis Sted nettside

Arrangør

Drammen Kulturhus
Epost
hei@drammenkulturhus.no
Vis Arrangør nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.