Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
Event Series Event Series: Utstilling med Dang van Ty

Utstilling med Dang van Ty

16. november, 2022 @ 11:00 - 17:00

Dang van Ty er opprinnelig født i Tay Nihn, Vietnam i 1954, kom til Norge p.g.a. krigen der (1968) og har beriket norsk kunstliv i årtier.

En særdeles godt skolert billedkunstner med utdannelse både fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi: Debuten hans var på Statens Høstutstilling i 1981 og han er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og Oslo Bysamling.

Med få unntak, tilhører Ty sin billedverden barndommens rike. Samtidig som han utdannet seg på Akademiet, jobbet han i barnehage og observerte der barnets verden i sin oppriktighet, ærlighet, fantasi og væremåte, sine sorger og spontane glede, noe som i all ettertid har manifestert seg i hans malerier, grafikk og tegninger.

Han jobbet også lenge som lærer på Olav Mosebekks tegne- og Maleskole sammen med Mosebekk og Hans Normann Dahl.

Ty sine fantastiske malerier er lavmælte, harmoniske arbeider som først og fremst fremhever alt det gode i vår tilværelse. Det kan være øyeblikksbilder, landskap, stilleben, portretter – gjerne i en drømmeaktig verden. En ny og spennende innfalsvinkel i Ty er malerier av barn i Kosmos. Men likevel intime og tillitsvekkende.

Som kolorist er Ty kanskje en av våre fremste kunstnere. Med en fargepalett hvor han gjerne kombinerer sterke farger, men likevel gjør maleriet i sin særdeleshet harmoniske og vare. Få kan kombinere så mange varianter av rosa og likevel oppnå så mye ro som Ty.

For oss er det en stor opplevelse å kunne vise Ty sine fantastiske malerier fra 5. – 27. november her hos oss !

Arrangør

Galleri Athene
Telefon
934 39 460
Epost
galleriathene@yahoo.no
Vis Arrangør nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.