Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
Event Series Event Series: Workshop – the Butoh experience

Workshop – the Butoh experience

21. april @ 12:00 - 15:00

Velkommen til workshop i butoh – et unikt, japansk bevegelsesarbeid med den japanske kunstnerduoen MutsumiNeiro.

Tre dagers workshop

Dato: 20. april og 21. april kl. 12.00-15.00, samt mulighet til å delta på en introduksjon til kunstformen butoh onsdag 17.april kl. 15.00-18.00.

Sted: Buskerud Kunstsenter

Pris: Kr. 200 

Påmelding: kontakt@kibkunst.no. Begrenset plass.

Du lurer kanskje på hva butoh er? Butoh er en unik bevegelsesform som oppstod i Japan på slutten av 50-tallet, ofte omtalt som sjelens dans. Den kjennetegnes av sin særegne estetikk, der kroppslig bevegelse utforsker det ubevisste og det skjulte i menneskelige erfaringer. Butoh tar utgangspunkt i det unike i hvert enkelt individ og hvordan vi er i kontakt med omgivelsene.

Workshopen krever ingen forkunnskaper, og anbefales alle som er nysgjerrige på å utforske sansenes muligheter og nye måter å forstå kreative prosesser. Butoh utfordrer tradisjonelle forestillinger om skjønnhet og gir muligheten til å oppdage verden på nytt gjennom lyttende tilstedeværelse. Fysiske begrensninger er heller ingen hindring for at du skal få stort utbytte av workshopen. En av dansens grunnleggere ble over 100 år, og danset til slutt i rullestolen sin – kun med hendene.

Om MutsumiNeiro

Den japanske kunstnerduoen MutsumiNeiro tilhører begge kjernemiljøet av butoh i Tokyo og har jobbet sammen siden 2012. De traff hverandre mens de gikk i lære ved Kazuo Ohno Dance Studio. Siden da har de arbeidet og turnert sammen internasjonalt. De har over 20 års praksis som instruktører, og har ledet en lang rekke workshops. Det har i april et kunstneropphold i Drammen og vil derfor tilby denne unike muligheten til å delta i deres workshop.

Mutsumi Yamamoto startet klassisk ballett i en alder av 3 år. På ungdomsskolen begynte hun med rytmisk gymnastikk. Et tilfeldig møte med Kazuo og Yoshito Ohnos dans gjennom en dokumentarfilm påvirket henne sterkt og ledet henne i retning av Butoh. Hun har blant annet deltatt i den anerkjente butohdanseren Mitsuyo Uesugis sitt verksted «Kayoukai». I 2016 stod hun også modell for Yuriko Takagis fotoalbum «ISSEY MIYAKE» som ble utgitt på TACHEN forlag i forbindelse med utstillingen MIYAKE ISSEY på The National Art Center i Tokyo.

Neiro Yamamoto studerte mimekunst under JIDAI og Butohdans under Yoshito Ohno. I 2010 dro han til Warszawa i Polen for å delta i Mime Art Theatre regissert av Stefan Niedzialkowski. I 2020 fremførte han sitt første solostykke «Bokutoh KI – Dance TANTAN» på Theater X Tokyo. I 2022 fremførte han stykket «YONKIN» på Theater X Tokyo sammen med Seiji Tanaka

www.mutsumineiro.com

Detaljer

Dato:
21. april
Tid
12:00 - 15:00
Series:
Hjemmeside:
https://kibkunst.no/arrangementer/

Sted

Union Scene
Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Arrangør

Buskerud Kunstsenter
Telefon
32831111
Epost
kontakt@kibkunst.no
Vis Arrangør nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.