Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Drammen Litteraturfestival: Barprat – Tom Stalsberg og Kristian Klausen om Nils Yttri

20. mars @ 19:00 - 22:00

Gratis
Kristian Klausen har i lang tid hatt et nært forhold til drammenslyrikeren Nils Yttris korte, men sterke forfatterskap. Tidligere i år ga han ut boka «Tungvekt – Et essay om en etterlatt boksamling». Denne kvelden vil han møte poet og journalist Tom Stalsberg til en tilbakelent samtale i baren på Drammen kulturhus om Yttri, om hans forfatterskap og kanskje litt mer.
Gratis inngang.
Dørene åpnes kl. 19.00, barpraten starter kl. 20.00
Poeten Nils Yttri er en legende og en myte i den norske litterære offentligheten. Yttri ble født på Grünerløkka, men kom som 12-åring til Drammen hvor han begynte på Danvik skole. Da han gikk bort i 1980, bare 33 år gammel, etterlot han seg to utgitte og to trykkeklare diktsamlinger, blant dem hovedverket Bokserens blod, men også dagbøker, akvareller og en privat boksamling.
I 2009 overtok forfatteren Kristian Klausen boksamlingen, for det meste bestående av romanpaperbacks, kunstkataloger og diktsamlinger. I dette personlige essayet sorterer Klausen seg igjennom de etterlatte bøkene, og forsøker å forstå Yttris dramatisk korte liv og diktning. Han trekker tråder til en rekke andre forfatterskap, samt til billedkunstnere, komponister og litteraturvitere. Sentralt står selvmordet som problem og livsutgang, og forbindelsen mellom psykisk sykdom og kunstnerisk skaperkraft. Klausen skriver også om sine egne romaner og deres underlige tilblivelseshistorier, og om de mange parallellene mellom Yttris liv og hans eget.

Detaljer

Dato:
20. mars
Tid
19:00 - 22:00
Kostnad:
Gratis
Hjemmeside:
https://www.drammenlitteraturfestival.no

Sted

Drammen Kulturhus
Grønland 57
Drammen, 3045 Norge
+ Google-kart
Vis Sted nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.