Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Fagdag med Rosa Kompetanse

12. august, 2022 @ 13:45 - 15:45

Vi starter med en kort info på ca 15 min fra Fosterhjemstjenesten før Rosa kompetanse: Rosa kompetanse er organisert som en fagavdeling i FRI og er finansiert av Helsedirektoratet, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet og Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging.

De skal i løpet av 1,5 timer innom 3 ulike tema:

Skolen:
Rosa kompetanse skole henvender seg til studenter ved utdanningsinstitusjoner og ansatte i skolen, med mål om å bidra til en skole der elever som bryter med normer for kjønn og seksualitet trygt kan være seg selv og bli inkludert. For å få til dette trenger skoleansatte å kjenne seg trygge når temaer knyttet til kjønn og seksualitet kommer opp, både i klasseromssituasjon og i korridorene, arbeidslivet og i eldreomsorgen.

Arbeidsliv:
FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold tilbyr med kurset ”Rosa kompetanse arbeidsliv” gode innspill om hvordan man på arbeidsplassen kan opptre trygt og inkluderende med tanke på seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.
En bedrift som håndterer disse temaene på en hensiktsmessig måte, tilrettelegger for at ansatte som ønsker det kan være åpne om hvem de er. Eller hvem deres nærmeste er. Vår påstand er at en inkluderende arbeidsplass både vil tiltrekke og beholde den gode arbeidskraften. Man vil også i større grad møte kunder, brukere og oppdragsgivere på en fin måte.

Helse:

Flertallet av homofile, lesbiske, bifile og transpersoner (lhbt) lever gode liv. Samtidig viser nasjonale og internasjonale helse- og levekårsundersøkelser en overrepresentasjon av helseplager og risikofaktorer. Undersøkelser viser også at en del lhbt-personer har vanskelig for å være åpne i møte med helsetjenester, noe som kan føre til at man går glipp av viktig helseinformasjon.

Her er det mulig å få viktig kunnskap for alle arbeidsgivere, alle som jobber i skolen og innenfor helse!
Obs! Vi ønsker å være så inkluderende som mulig og har til dette arrangementet bestilt døvetolk!

Detaljer

Dato:
12. august, 2022
Tid
13:45 - 15:45
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/4499865563449107

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.