Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

HIGHER HIGHS, HIGHER LOWS // Buskerud Kunstforening

16. november, 2023 @ 11:00 - 16:00

Vi ønsker velkommen til åpningen av gruppeutstillingen HIGHER HIGHS, HIGHER LOWS.

Javier Barrios
Monica Flakk
Jon Gorospe
Andrea Scholze
I en tid preget av økende bekymring for vår planets bærekraft og den raske utviklingen innen teknologi og samfunn, ønsker vi å reflektere over de komplekse sammenhengene mellom menneskelig eksistens og natur. Gjennom en rekke verk og uttrykksformer søker vi å utforske spenningen mellom håp og frykt for fremtiden, og hvordan denne dualiteten påvirker vår forståelse av geologi, arkitektur, natur og vitenskap.

BIOGRAFI:

Javier Barrios bor i Oslo, Norge. Han mottok sitt diplom fra Statens Kunstakademi/KHIO og fra School of Visual Arts i New York. Hans arbeid har vært gjenstand for flere utstillinger i Europa og USA, inkludert KB Contemporary, Trafo Kunsthall, Outlet Gallery, Muskegon Museum of Art, Triumph and Disaster Gallery, Schaufenster Gallery, Rod Bianco Gallery og Galleri K for å nevne noen. Barrios har fullført residenser ved ISCP i New York og Galeria MARSO i Mexico by. Han er også redaktør for VECTOR Productions.

Monica Flakk (f. 1988) er fra Norangsdalen. Flakk har en Master fra Kunstfag ved Kunsthøgskolen i Oslo, 2012-2014. Hun har stilt ut ved en rekke steder i Norge og utlandet, eksempelvis The Dust Has Settled på NoPlace i Oslo (2016), Omformulerte forekomster på Kunstnerforbundet i Oslo (2017), LUCIA hos Blomqvist i Oslo (2017) og Final Proposal PULSAR, Antwerpen, Belgia (2018), Remember that you are powder hos SpazioGamma i Milano (2019) og On Powdered Ground på KÖSK i Oslo (2021).

Jon Gorospe (f. 1986, Spania) har en bachelorgrad fra SCHOOL OF ARTS ID·Arte, Baskerland (Spania) og VILNIUS FAKULTET FOR KUNST (Litauen). Han kombinerer arbeidet som skaper ved å studere og få en forståelse av bildet fra et teoretisk synspunkt, og hans arbeid fokuserer på nye tilnærminger til ideen om det antropiserte landskapet. Han har samarbeidet i ulike prosjekter som kurator og fotoredaktør, ledet fotofestivaler og deltatt i paneldebatter og publikasjoner. Gorospe har blitt anerkjent av flere offentlige og private institusjoner, som Guggenheim Museum / Basque Artist Program (Spania-USA), Sasakawa Foundation (Japan-Skandinavia), Futures Photography (Europe Creative Programme) og Ankaria Foundation (Spania). Han har vært utstilt i flere land og institusjoner som Kunstnernes Hus og Fotogalleriet i Norge; Sala Amárica, Canal de Isabel II, Círculo de Bellas Artes i Spania; Nogeira Da Silva-museet i Portugal; Mattatoio Museum og 28Piazza Di Pietra-Gallery i Italia; Le Centquatre i Paris, Frankrike; Kiel Kunsthall og Michael Horbach Foundation i Tyskland; OFF Bratislava i Slovakia; the Sochi-festivalen i Russland og SIPF i Singapore.

Andrea Scholze (f. 1988, Oslo) er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (BFA, 2011, MFA, 2016). Scholze arbeider primært med keramikk, men utforsker også i økende grad andre materialer og uttrykk der elementer av biologi og menneskelige sinnsstemninger settes opp mot dyrenes verden. Skulpturene hennes er røft modellerte, ekspressive vesener i skjæringspunktet dyr/menneske. Tanker omkring hvordan det moderne mennesket i større grad fjerner seg fra naturen, for deretter å oppleve å lengte mot den er ofte til stede i verkene hennes. Skikkelsene i keramikk opptrer som bilder av oss selv, og kan frembringe eksistensielle refleksjoner hos betrakteren. Scholze er innkjøpt av både private og offentlige samlinger, blant annet KODE, Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim, Equinor Art Programme, KORO og Oslo Kommunes Kunstsamling.

Bilde: Detalj av Andre Scholze skulptur

Utstillingen står frem til 20. desember.

Åpningstider:
onsdag: 11-17
torsdag-fredag: 11-15
lørdag-søndag: 12-16
Bilde: Detalj Andrea Scholze skulptur

Detaljer

Dato:
16. november, 2023
Tid
11:00 - 16:00
Series:
Hjemmeside:
https://kibkunst.no/utstillinger/utstilling/

Sted

Buskerud Kunstsenter
Union Scene, Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Arrangør

Buskerud Kunstsenter
Telefon
32831111
Epost
kontakt@kibkunst.no
Vis Arrangør nettside

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.