Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

In Search of Democracy 3.0 // Drammensbiblioteket

19. juni, 2023 @ 18:30 - 20:00

Gratis

In Search of Democracy 3.0 er noe så uvanlig som en energisk og humørfylt forestilling om makt og politikk: Bli med på jakt etter et oppgradert demokrati!

Er demokratiet levedyktig i sin nåværende form? Noe må endres. Men hva – og hvordan, spør kompaniet New Heroes, som leter etter svar i hele Europa. In Search of Democracy 3.0 hadde norgespremiere i regi av Østfold Internasjonale Teater høsten 2021. Under Kulturytring Drammen kommer den kritikerroste forestillingen tilbake, fulgt av en utstilling med samme navn.

På tide å oppgradere demokratiet?
Pandemi, polarisering, pengemakt, fremvekst av autoritære regimer og voksende mistillit til politikere: Det internasjonale nyhetsbildet har vært nedslående å følge med på de siste årene! I Norge er vi så heldige å bo i et land hvor demokratiet har gode kår generelt. Samtidig kan lokalt demokrati preges av avmakt i møte med nasjonale og globale utfordringer. Hvis det gamle Hellas representerte «Demokrati 1.0″ og dagens representative demokrati er «Demokrati 2.0», er det vel snart på tide at vi oppgrader til 3.0-versjonen?

Energi, humor og medvirkning
Denne forestillingen begynner med en fortelling om demokratiets opphav – som kanskje vil overraske mange – og fortsetter gjennom dagens utfordringer mot en mulig fremtid. Oukje den Hollander og Lucas de Man, som også er en kjent tv-personlighet i Nederland, leder publikum trygt og effektivt gjennom det hele. Skuespillerne forholder seg hele tiden aktivt til publikum, som kan bidra med sine innspill eller gjennom avstemming. Bli med på en morsom og interaktiv demonstrasjon av demokrati i praksis!

Del av større kunstprosjekt
In Search of Democracy 3.0 er del av et større kunstprosjekt. Under Kulturytring i Drammen 2021, deltok Østfold Internasjonale Teater med første del av prosjektet: En interaktiv installasjon, der profesjonelle illustratører tegner folks tanker om hvordan fremtidens by bør se ut. Installasjonen har besøkt Drammen flere ganger de to siste årene – og Østfold Internasjonale Teater har samlet inn flere hundre illustrerte innspill til byutviklingen, som ble lansert som fargeleggingsbok i 2021. Tegningene vil også bli utstilt under Kulturytring i 2023. Les mer om installasjonen In Search of Democracy 3.0 i Drammen her:

Medvirkende
Kunstnerisk leder og vert: Lucas De Man (Stichting Nieuwe Helden)
Vert: Oukje den Hollander (Stichting Nieuwe Helden)
Musikk: Niels Kuiters (Stichting Nieuwe Helden)
Research og kreativ produsent: Jasper van den Berg (Stichting Nieuwe Helden)
Produksjonsledelse Nederland: Jip Verweil (Stichting Nieuwe Helden)
Co-produksjon: Atelier 231 (FR), Festival di Terni (IT), Freedom Festival (UK), La Strada Graz (AT), Lieux publics (FR), Norfolk & Norwich Festival (UK), Oerol Festival (NL), Theater op de Markt (BE) and UZ Arts (UK).

Produsert i Norge av Østfold Internasjonale Teater

Kurator-produsent: James Moore
Produksjonskoordinator: Fredrik Borgund
Kommunikasjonsansvarlig: Ida Willassen
Markedsansvarlig: Hilde Marthinsen

In Search of Democracy 3.0 var et pilotprosjekt under IN SITU ACT og er støttet av EU-programmet Kreativt Europa, Viken Fylkeskommune og Kulturytring Drammen.

Detaljer

Dato:
19. juni, 2023
Tid
18:30 - 20:00
Kostnad:
Gratis
Hjemmeside:
https://www.kulturytring.no/program-2023/

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.