Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Klassikerforedrag: Henrik Pontoppidan

25. januar @ 12:00 - 13:00

Henrik Pontoppidan er en av Danmarks kanskje største kanoniserte forfattere. Blant de mest kjente verkene hans er trilogien “De dødes rige”, “Det forjættede land” og ikke minst “Lykke-Per”, som også ble filmatisert i 2018. For denne trilogien vant han Nobels litteraturpris i 1917. Realisme og ironi er nøkkelord i hans forfatterskap. Fortellingene varierer i tema fra den aktuelle situasjonen på landet til klassiske eksistensielle tema.

Selv om Pontoppidan er realist til fingerspissene, er han ingen pessimistisk verdinihilist heller. Forfatterskapet hans er variert, og karakterskildringene viser ikke bare kynisme, men også en sterk sympati. Noe som gjør dem verdt å forholde seg til – noe som gjør at du føler du blir kjent med menneskene han skriver om. Det er mye og sterk kjærlighet i romanene hans også. Han har en tro på livet, på mennesket, på tilværelsen. Pontoppidan utfordrer sin leser til å tenke over tilværelsens mening, det moderne menneskets væren i verden, våre handlinger og de avtrykkene vi setter.

Torsdag 25.januar kl. 12.00 kan du høre litteraturformidler i Drammensbiblioteket, Pernille fortelle mye mer om dette spennende forfatterskapet og ikke minst tiden han skrev om.

Detaljer

Dato:
25. januar
Tid
12:00 - 13:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/774915037810293

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.