Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Svie Gitara – De to gitarene

23. september, 2023 @ 12:00 - 16:00

Dvie Gitarii – Aleco og Solfrid går tilbake til begynnelsen sammen med Hervatto Pouli, oppveksten og musikken de hørte da. Historiene er mange og utrolige, musikken inderlig og intens. Dvie Gitarii er en hyllest til styrken og spiritualiteten i romenes musikkultur og til de små og store frøene som sås i livene våre.
Det er alltid en begynnelse, en kime, et frø. Av og til så kraftfullt at det ikke lar seg stagge, som en skjebne, eller en sti man ikke kan la være å følge.
Noe var kanskje bestemt på forhånd da Aleco vokste opp i kulissene på familiens elegante og sagnomsuste kabaretscene i Paris. Blant hvite duker og tunge fløyelsgardiner lærte han musikken han senere skulle spille på konserter gjennom Europa, India og Pakistan med sin far, mor, bror og sin bestemor; den legendariske sigøynersangeren Raya.
På et jenterom i Førresfjorden ble også et frø sådd da Solfrid lyttet til morens plater med russisk folke- og sigøynermusikk. Musikken hadde en kraft og en lidenskap som rørte henne dypt, hun visste at slik ville hun også spille en dag. Og slik ble det. Hun vokste opp med russisk folkemusikk, romske sanger og europeisk kunstmusikk og har utgitt flere album i samarbeid med romske musikere.
Siden skulle Aleco og Solfrid møtes pa° en kirketrapp i Oslo. Sammen med musikeren Hervatto Poulik vender de tilbake til begynnelsen, til barndommen, til det første musikalske universet. Historiene er mange og utrolige, musikken inderlig og intens. Dvie Gitarii er en hyllest til styrken og spiritualiteten i romenes musikkultur og til de små og store stiene vi følger i livene våre.
Aleco Ivanovitch (vokal, gitar)
Solfrid Molland (vokal, piano, trekkspel)
Hervatto Poulik (vokal, gitar og bass-ballalaika)
Familieforestillingen passer godt fra 5 – 100 år. Yngre barn kan også ha glede av musikken, men forestillingen er ikke spesielt tilrettelagt for dem.

Detaljer

Dato:
23. september, 2023
Tid
12:00 - 16:00
Hjemmeside:
https://www.drammenscener.no/union/program/

Sted

Union Scene
Grønland 60
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Arrangør

Union Scene for Barn
Telefon
32 04 63 91
Epost
interkultur@drammen.kommune.no

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.