Skip to main content

Arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Trylletromma – med runer lyster man å vinne

29. desember, 2023 @ 14:00

Trylletromma bygger på en av våre mest fantastiske middelalderballader. Den blir framført av balladesangeren Øyonn Groven Myhren og slagverksensemblet SISU.
Trylletromma handler om ei jente som er spådd at hun skal drukne på bryllupsdagen sin. Tross den skumle spådommen bestemmer hun seg for å gifte seg, og gråtende rir hun i bryllup – gjennom by og land – og over Vendelens bro.
Trylletromma er familieversjonen av albumet Runarslaget som ble utgitt i 2021, og som er tilgjengelig på CD og digitalt.
Trylletromma tar ca. 40 minutter. Det blir bilder på veggen tegnet av Sverre Jenssen, som viser fortellinga mens det synges og spilles.
Øyonn Groven Myhren har i mange år vært en ledende utøver på den norske folkemusikkscena. I tillegg til å synge middelalderballader i familietradisjon, spiller hun norsk middelalderlyre (en liten harpe). I 2002 fikk hun Spellemannprisen for plata Nivelkinn sammen med Odd Nordstoga og i 2022 mottok hun Rolf Gammlengs ærespris for utøvende kunstnere.
SISU slagverkensemble er et av Skandinavias mest profilerte slagverksensembler. De holder et høyt, internasjonalt nivå, og gjennomfører regelmessig turneer og prestisjetunge oppdrag i Norge og i utlandet. De har nettopp tilbakelagt sin 30-års jubileumskonsert med verket Dyrekretsen av Stockhausen.
Øyonn og SISU har gjennomført tusenvis av barnehage- og skolekonserter opp gjennom årene, og gleder seg til å gjøre Trylletromma på Drammensbiblioteket.
Den egner seg for barn fra 4-5-års alderen og oppover.

Detaljer

Dato:
29. desember, 2023
Tid
14:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1149491729827450

Sted

Drammensbiblioteket
Grønland 58
Drammen, 3045 NO
+ Google-kart

Med forbehold om endringer. Besøk alltid arrangørens nettside for oppdatert informasjon  om arrangementene.